Jag är en lat löpare

Jag brukar  säga att jag är en lat löpare, och det är faktiskt sant. Jag är en lat löpare.

Jag vet att det låter motsägelsefullt för om man överhuvudtaget springer/joggar/utövar löpning så anses man nog inte vara särskilt lat.

Men för min del så är det så i den meningen att jag springer sällan särskilt långt eller särskilt snabbt eller särskilt ofta heller för den delen. Även om det blir oftare på sommaren än på vintern.

Jag använder löpningen (läs jogging) mer som rekreation och återhämtning.

Jag kör i övrigt ganska fysiskt krävande träning genom MMA Fitness på Nova training center där jag även är instruktör.

Jag håller 3 pass/vecka och kör alltid själv på mina pass (alltså jag är inte ensam på passen utan jag håller i passen och kör tillsammans med de andra), dessutom går jag på andra pass på klubben då och då så det blir oftast 3-4 pass/vecka för min del.

Som ett komplement till detta tycker jag att lat löpning är perfekt!

Både som rekreation och återhämtning men även för att ”rensa skallen” och sortera tankar.

På MMA Fitness kan jag inte tänka så mycket, jag bara kör och försöker överleva passet genom att andas.

Men under en skön joggingrunda kan man låta tankarna komma fritt och visst är det så att det finns inget bättre sätt att lösa problem som under en joggingrunda, allt bara klarnar efter rundan.

Så är det för mig i alla fall, jag kommer på en massa sätt att hantera problem och hitta lösningar på allt möjligt under och efter rundan.

Mina rundor är verkligen stressfria, inga krav på snabbhet eller långa distanser och jag joggar oftast i skogen utan musik eller klocka, bara för att det är skönt, och jag lovar att det är skönt.

När jag började jogga (för typ 10 år sen) så började jag jätteförsiktigt och växlade upp under en ganska lång tid (3-4 månader).

Jag började med att gå en minut och jogga en minut i ca 15 minuter. Sen ökade jag vartefter men väldigt försiktigt. Jag gjorde detta 2-3 gånger/vecka och jag var helt otränad från början.

Min uppfattning är att man inte ska gå ”all in” från början för då finns en stor risk att man ger upp tidigt för det blir för jobbigt. Bättre att börja lugnt och sen växla upp. Tänk att det är ju mycket bättre att ha joggat 7 minuter totalt än 0, och nästa gång blir det 8, 9, 10…

Nu har jag avklarat 2 halvmaror vilket jag är väldans stolt över. 

Bli en lat löpare du med!

Kolla gärna min nystartade Youtubekanal om du vill höra mer om min träning. Kanalen heter såklart Fashion for fiftyish.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att all träning är bra träning!