Mitt ”nya” liv- 2.0, om att sårbarhet är styrka och att välja glädje!

Du som läser min blogg regelbundet kanske läste inlägget Checklista för skilsmässa från i torsdags den 5/7-18?

Jag lovade att återkomma med ett inlägg om mitt nya liv efter skilsmässan och här kommer det första (jag har en känsla av att det kan bli fler nämligen…).

Men innan jag gör det vill jag från djupet av mitt hjärta tacka er läsare för all positiv feedback och respons som ni gav mig i samband med inlägget som var av ganska personlig karaktär.

Ni lyfte mig minst en meter med er kärlek och omtanke.

Jag är lyckligt lottad som har så många vänner och läsare!

Jag tänker inte sticka under stol med att det varit ett ganska tufft år sen skilsmässan men precis som med bloggen så har jag nu gått in i mitt nya liv: 2.0.

Här ses jag med min nya svarta spetstopp från Zara som i klädväg symboliserar bloggen 2.0 och som du kan läsa mer om i inlägget Svart spetstopp från Zara- sommarens favorit från 3/7-18.

Två lärdomar för mig från det senaste året är att sårbarhet är styrka och att jag kommer fortsätta fokusera på glädje och se det positiva i livet.

Båda de lärdomarna kanske låter klyschiga men de är viktiga för mig.

Sårbarhet är styrka

I höstas hade vi planeringsdagar på jobbet (jag arbetar som chef) och i samband med dessa dagar så skulle jag och min exman till banken för att slutföra banklån som innebar att jag köpte ut min exman från vårt gemensamma hus.

Efter bankmötet så kom jag tillbaka till min arbetsgrupp och vi skulle fortsätta planeringsdagarna var min tanke.

Jag måste erkänna att jag var superledsen efter detta bankmöte och valde därför att avbryta planeringsdagarna.

Jag kände att jag ville/behövde berätta för mina medarbetare varför jag avbröt planeringsdagarna och berättade kortfattat vad som hänt; att min exman och jag hade separerat och att vi just haft ett möte på banken för att slutföra husköpet och att jag kände mig ledsen.   

Där och då kunde jag inte hålla tillbaka mina känslor och började gråta helt öppet för mina 27 medarbetare, jag berättade och grät och vi avslutade planeringsdagarna.

Det som hände därefter har betytt så mycket för mig!

Det blev det största och finaste kramkalaset jag någonsin varit med om.

Typ alla mina medarbetare var ledsna för min skull och tröstade och kramade om mig och sa en massa fina saker.

Fattar ni vilka fantastiska medarbetare jag har!

De gav mig sådan omtanke och värme och jag levde länge på detta.

Och inte nog med detta; när jag kom tillbaka till jobbet på måndagen efter så var det en av mina medarbetare som skrivit ett mail till mig där det stod typ ”Anna- jag tycker du är en bra chef och efter det som hände vid planeringsdagarna har du växt ytterligare i mina ögon för sårbarhet är styrka”.

Att välja glädje och att se det positiva i livet

Jag är oftast glad och positiv, har nog alltid varit sådan.

Försöker vara lösningsfokuserad och se det goda i människor och i livet och jag känner att det är extra viktigt för mig att hålla fast vid detta synsätt när det är tufft.

Nu när det gått ett år sedan skilsmässan så känner jag att det är dags att ”gå vidare” i livet och som jag skrev tidigare så går både bloggen och jag in i version 2.0.

Det innebär för mig en massa olika saker och en viktig sak är att jag ska fokusera än mer på glädje och se det positiva i livet och vad är mer glädjande än en frigörande dans!?

Asså jag älskar att dansa, inte koreograferad dans, men fridans hemma i köket eller att släppa loss på dansgolvet är ju bara underbart och frigörande.

Så därför har jag bestämt att jag ska dansa mer helt enkelt…

Håll utkik på min nystartade Youtube-kanal som heter Fashion for fiftyish framöver om du vill se lite frigörande glädjedans i snygga outfits…

Och du; överös mig gärna med tips på dansanta, up-tempo, feel-good låtar av kvinnliga artister så jag kan fylla på min Spotifylista Girlpowerdance.

En sista reflektion om mitt ”nya” liv är att jag behöver ingen checklista, jag har ingen ”to-do-list” i mitt nya liv för det behövs inte när framtiden ligger för ens fötter, och du ska veta att jag saknar inte checklistan…

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du väljer hur du vill leva ditt liv och hur du vill vara!