Varför och när ska man träna? Tips från coachen!

 

Du som läser min blogg vet att jag gillar att träna.

Jag kör mellan 3-5 pass i veckan och främst på ”min” klubb MMA Fitness Sweden,som har bytt namn till Nova training center, där jag även är instruktör/coach.

Dessutom tar jag en joggingrunda då och då och det blir betydligt oftare nu på sommarhalvåret än på vinterhalvåret.

Härom månaden på ett av mina pass där vi körde tre och tre så var det en deltagare på passet, i min trio, som har varit lite nedstämd en tid. Jag försökte peppa henne genom att säga att det är så bra att hon kommer och tränar, särskilt när man är lite nedstämd för vår klubb är den bästa klubben inte bara när det gäller träning utan även när det gäller sociala aspekter och kamratskap.

På vår klubb är i stort sett alla som en familj och vi är trots allt över 400 medlemmar.

Alla pratar med alla och hälsar på varandra och hjälper varandra.

Riktigt nice ställe helt enkelt!

 

Jag har tänkt en del på det vi pratade om där i vår trio och det är inte bara när man känner sig nedstämd det är bra att gå och träna.

Det är alltid bra att träna, oavsett anledning eller sinnesstämning.

Om du är ledsen; gå och träna. Är du arg, besviken, trött? Gå och träna. Är du glad och fylld med energi? Gå och träna.

Jag har aldrig hört någon som ångrar ett träningspass.

Fysisk aktivitet är den bästa medicinen mot det mesta! Och det skadar ju inte att man då är på en klubb där även de sociala aspekterna är viktiga, ett ställe där man har sina träningskompisar som hjälper och stöttar och peppar varandra.

Läs gärna kommande inlägg på bloggen denna vecka som handlar om en träningsresa jag nyligen varit på i Turkiet med min klubb Nova training center!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du kan aldrig förändra en annan människa, du kan bara förändra dig själv!