Hemmaspa

Spa kommer ursprungligen från den belgiska orten Spa som var en av de första kurorterna som erbjöd spabehandlingar. I ett spa får man olika behandlingar ofta med vatten som ingrediens. Vissa menar att ordet är en förkortning av det latinska uttrycket salus per aquam som betyder typ hälsa genom vatten (källa Wikipedia).

Jag älskar att gå på Spa-behandling!

Men då det kostar en slant så gör jag inte det särskilt ofta.

Jag brukar köra hemmaspa, och det är nästan lika bra.

Jag tappar upp ett varmt bad med massor av skum, sätter på nån lugn musik och tänder ljus (gärna doftljus).

Sen tar jag ett långt bad och börjar med ansiktsrengöring och ansiktsmask som får verka medan jag gör kroppsskrubb.

Jag brukar använda en kroppsskrubb och skrubbhandskar till kroppen och till ansiktet använder jag en mjukare tvättboll från Body shop.

Därefter tvättar jag håret med mitt silverschampo från Schwarzkopf (jag använder i princip bara silverschampo till håret då det håller blonderingen/slingorna bäst), sen avslutar jag med en hårinpackning.

Efter denna ritual smörjer jag in kroppen i någon kroppslotion, gärna från Body shop eller Biotherm  eller Rituals för deras produkter luktar så gott!

Jag smörjer sällan in hela kroppen då jag inte vill torka ut kroppens egna fett, vilket jag tror att man gör om man smörjer sig för ofta. Men efter ett hemmaspa smörjer jag gärna in kroppen med mycket lotion och sen låter jag det verka hela natten.

 

Jag är verkligen inget märkesfreak när det gäller rengöringsprodukter.

Jag kör ”gott och blandat”, men jag har några favoriter. Just nu har jag fastnat för Rituals härliga produkter för kroppsrengöring, Body shops och Biotherms kroppslotions och Oriflames ansiktsmasker.

Som en extra bonus ser jag till att jag bäddat rent i sängen så jag kan krypa ner bland rena lakan, och jag lovar att jag sover extra gott de nätterna.

Dagen efter känner jag mig som en ny människa!

Huden är len och mjuk som en persika och jag känner mig riktigt ren och fräsch.

Ha en bra dag och glöm inte bort att göra ett hemmaspa då och då!