Rehabträning- ett nödvändigt ont

Jag är lyckligt lottad när det gäller att vara skadefri vilket jag är mycket glad över!

Sen jag började träna regelbundet för 4.5 år sedan har jag typ sträckt mig en gång.

Du som läser min blogg regelbundet vet att jag är instruktör på MMA Fitness Sweden i Eskilstuna och jag kör pass ca 3-4 gånger per vecka samt tar en löprunda då och då.

Men nu måste jag köra ett rehabprogram som jag fått av en sjukgymnast då jag ”skadat” mig i samband med träning.

I julas/nyår när jag var ledig körde jag extra mycket och ofta vilket jag kanske inte borde gjort.

Jag körde mycket axlar och överkropp med burpees och armhävningar och knee to bar m.m och jag var så glad över att jag lyckades hoppa upp till barren. Tidigare var jag tvungen att ta en liten pall för jag vågade inte hoppa, jag var rädd att jag skulle missa barren och skada händerna men denna spärr släppte i julas och jag hoppade och hoppade och hoppade…

Detta ledde till en överansträngning/överträning i höger axel som jag försökte bota med vila från den typen av träning samt en Voltarenkur. Istället för att köra axlar så körde jag jättemycket ben som resulterade i s.k. löparknä.

Så nu har jag både skadad axel och skadat knä.

Inte kul.

Efter många om och men gick jag till en sjukgymnast och fick ett rehabprogram för axlarna som jag ska köra några veckor sen blir det återbesök hos sjukgymnasten. Jag har åxå fått ett rehabprogram för löparknä.

Tur att jag fortfarande kan köra mage, rygg och rumpa!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att lyssna på kroppen!