Cocktailklänning med svart bolero

I detta inlägg får du läsa om en av mina fina cocktailklänningar.

En cocktailklänning är en finare festklänning som används vid mindre formella tillställningar, som vid cocktailpartyn där även klänningstypen fått sitt namn.

Hur själva klänningen ser ut varierar beroende på trender och vad som faller ägaren i smaken. De finns i en stor mängd variationer och stilar.

Klänningen är oftast ganska kort men elegant och kommer ursprungligen från 1920-talets USA.

Denna svart/vita cocktailklänning har jag köpt i USA och den är av märket Calvin Klein.

Jag har en del svart/vita klänningar hemma för jag tycker det är så snyggt med svart/vitt.

Jag tycker att denna klänning är väldans fin och dessutom mycket smickrande för figuren.

Jag har även ett vitt bälte till klänningen som man kan ha om man vill markera midjan än mer.

Den har även fickor vilket inte är så vanligt på klänningar, men väldigt praktiskt.

Till klänningen har jag en svart bolero nu när det är kallt. Även boleron är från Calvin Klein och inköpt i USA.

Så här står det om vad en bolero är på Wikipedia:

”En bolero är en kort, öppen, ofta slaglös jacka, avskuren strax under revbenen. Boleron är enkelknäppt med agraffer, ibland dubbelknäppt, sedermera med rundade knapplösa framstycken. Ursprunget är den spanska toreadorjackan. I samband med att dansen bolero lanserades cirka 1800 fick kavaljerernas korta jacka sitt namn.”

Jag kör svarta strumpbyxor och mina svarta ballerinaskor från Dr Martens till klänningen.

 

Jag hade denna klänning på jobbet för en tid sedan och jag tvekade länge innan jag valde den till jobbet då jag tycker att den är lite för fin för att ha på jobbet, att jag blev så uppklädd helt enkelt.

Men sen tänkte jag; vad är det värsta som kan hända om man har en fin klänning på jobbet?

Jo, att man får kommentarer och komplimanger om att man har en fin klänning.

Och det var just det som hände. Jag fick många trevliga komplimanger om min fina klänning.

För en tid sedan var jag på min systerdotters konfirmation och då hade jag denna klänning. Men då körde jag ljusa strumpbyxor istället för svarta. Jag hade även min svart/vita kappa från Desigual vid det tillfället.

Du känner säkert igen kappan då jag skrev inlägg om den i torsdags (15/3-18) i inlägget Snygg svart/vit vårkappa från Desigual.

 

 

Tack Gianna Troyse för fina foton!

Ha en bra dag och glöm inte bort att du är  värdefull!