Klädbytardag på ReTuna del 1/3

Du som läste min blogg förra veckan såg den begagnade jeansjackan jag hade på mig i inlägget från 17/2-18 när jag var på sminkkurs på Make Up Store i Eskilstuna.

I detta inlägg får du läsa mer om mitt besök på ReTunas klädbytardag den 25/11-17, där jag bytte till mig jeansjackan.

Principen är enkel; en klädbytardag helt enkelt.

Man tar med sig 5 plagg och får därefter hämta ut 5 andra plagg på plats.

Jag hade med mig några jeans och några blusar som jag aldrig använder.

Sen tog jag bussen ut till ReTuna som ligger några kilometer utanför stan.

ReTuna i Eskilstuna är en återbruksgalleria och du kan läsa mer om denna fantastiska plats i mitt inlägg Randig klänning på ReTuna från den 10/11-17.

Man checkade in sina plagg och fick sedan biljetter för att kunna hämta ut nya plagg.

Självklart skulle de plagg man lämnade in vara hela och rena.

Jag tyckte att jag gjorde riktigt bra fynd på ReTuna!

Jag är glad över att jag handlat begagnat igen då jag haft ett visst motstånd för det. 

Det hänger nog ihop med min uppväxt som visserligen var helt fantastisk men jag växte inte upp i någon välbärgad familj.

Min mamma var ensamstående mamma till fem barn och hon jobbade som tvätterska på ”tvätten”, som det kallades. Inte något särskilt välbetalt jobb. Detta betydde att vi sällan kunde köpa nya kläder, vi fick  ärva eller köpa begagnat och vi fick ofta begagnade kläder av några snälla människor.

Detta har påverkat mig på det sättet att när jag fick jobb och hade råd att köpa nya kläder så var det just det jag gjorde. Nån slags ”kompensation” kanske, jag vet inte. Jag ville helt enkelt kunna köpa nya kläder och bestämma själv vad jag skulle ha. Inte bara vara tacksam för det man fick. För vi var tacksamma när vi fick begagnade kläder av andra människor, det var lite som julafton när det kom en svart sopsäck med kläder, alla vi fem barn slet i påsen…

Men som sagt, nu har jag kommit över detta ”handlabegagnatmotstånd”, blivit lite mer balanserad, och det är bra tycker jag för man kan verkligen fynda bland second-hand…och en annan bra sak är att det blir en nya klädbytardag den 14/4-18 på ReTuna i Eskilstuna!

Jag bytte till mig den snygga jeansjackan och två kjolar.

Jag hittade även ”trädgårdskläder”, men de får du vare sig läsa om eller se bilder på för de var enbart praktiska…

Men den svarta kjolen kan du läsa mer om i bloggen redan denna vecka, då jag kör ReTuna-tema hela veckan.

Håll utkik och få tips på hur du kan styla en svart pennkjol!

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att sharing is caring!