Så kommer du iväg till träningen- tips när motivationen tryter

 

Jag checkar alltid in på klubben där jag tränar (MMA Fitness Sweden i Eskilstuna) via Facebook.

Det är som en slags ”loggbok” för min del, så jag kan se mina träningspass. Jag tycker om att ha koll på min träning och det är inspirerande att se när det fylls på.

Till saken hör att jag är instruktör på klubben och håller 3 pass/vecka och jag tränar alltid själv på mina pass då jag gillar att träna åxå, inte ”bara” vara instruktör.

Jag går även på andras pass och tar en löprunda då och då (som jag åxå ”checkar in” via Facebook).

Det här betyder att jag har många träningsrelaterade incheckningar i mitt Facebookflöde och det här får jag en del kommentarer om då och då…

Främst är det positiva kommentarer.

Eftersom jag är instruktör så måste jag gå till klubben och hålla mina pass vilket är väldans bra om man har svårt med motivationen ibland.

(Foto lånat med tillstånd från Pixabay)

Jag har funderat en del på det här med motivation och framförallt när motivationen tryter beträffande träning.

Jag har tränat på klubben i drygt 4 år så nu är det en regelbunden vana i mitt liv, jag vill träna för jag mår så himla bra av det, och när viljan är tillräckligt stark så är det lättare att träningen verkligen blir av. I alla fall för min del.

Dessutom påverkar självklart det faktum att jag har hittat en träningsform som passar mig och som jag tycker är superrolig!

Och på vår klubb har vi världens bästa gemenskap, trots att vi är drygt 400 medlemmar så är det som att alla är kompisar. Vi har roligt tillsammans och stöttar varandra.

 

Men även solen har sina fläckar, för självklart finns det dagar när motivationen tryter för mig och då har jag två strategier för att hantera detta:

1. Avsätt tid i kalendern för träning och håll dig till din träningsplanering, oavsett om det är en gång/vecka eller fyra. Var stolt över dig själv när du väl tränat. Tänk på att en gång/vecka är ju mycket bättre än noll gång/vecka. Logga dina pass om du vill, det är peppande att se genomförda pass i efterhand och dessutom har du ju ”visat hela världen” att du är en träningsmänniska och vill säkert upprätthålla den bilden.

2. Förhandla inte med dig själv för du kommer alltid dra det kortaste strået. Har du bestämt dig för att träna så gör det (om du inte är sjuk förstås). Känn inte efter så mycket för då börjar förhandlaren inom dig att känna efter lite väl mycket. ”Jag har nog lite ont i halsen (host host), jag är allt lite trött och behöver sova istället för att träna (zzz zzz)”. Så fort du börjar förhandla med dig själv så har ”latmasken” vunnit. I alla fall över mig.

 

Det kanske låter lätt att säga detta men det funkar för mig.

Vad har du för strategier? Vad gör du när motivationen tryter? Vad motiverar dig att träna?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du bestämmer över ditt liv och du är dina val!

Och läs gärna mitt nästa blogginlägg på lördag ( 27/1-18) som ger dig fler tips på träningsmotivation och supersnygga träningstights…