IBX behandling på Salong your time i Eskilstuna

 
Jag går då och då på skönhetssalong för att fixa fransar, bryn eller naglar och jag har en favoritsalong här i Eskilstuna som heter Salong your time. Du hittar dem även på Instagram via @salongyourtime
 
 
Så här berättar Matilda som jobbar på salongen om salongen:
Salongen your time startade Sanna tillsammans med sin mamma Tina våren 2013. Då var det mest hudvård, fransförlängning, manikyrer och fotvård som utfördes. Jag började på salongen i slutet på sommaren det året. Salongen startade på Salvägen, undervåningen av Sannas föräldrars villa. Sanna blev lärare inom fransförlängning och efter det började vi växa och det blev för trångt i villan. Därför startade Sanna en till salong under samma namn i en lokal på Carlavägen 80a. Där är vi fortfarande idag. I början hade vi fortfarande kvar massage och fotvård på Salvägen men flyttade över massagen till Carlavägen och Tina slutade med fotvården. Nu finns bara salongen på Carlavägen. Fler lärarutbildningar tillkom och i dagsläget har vi utbildningar inom fransförlängning, bryn (form, plock & färg), lashlift, IBX System och spraytan. 
Idag är vi 5 som jobbar på salongen och plus en praktikant från gymnasiet. Sanna, Tina, Jennifer, Matilda, Linda och praktikanten Emelie.
 
Det jag gillar med salongen är att de har bra tjänster och riktigt bra service, trevligare personal får man leta efter!
 
Men de har även satsat på olika utbildningar inom skönhetsvård och utbildar inom både fransar och naglar.
De har bland annat en facebookgrupp som jag är med i och där efterlyser de då och då testpersoner för att deras elever ska få testa sina kunskaper.
 
Häromveckan var jag testperson för en nagelbehandling som heter IBX och så här berättar Matilda om den:
 
IBX System är en salongsbehandling som reparerar och stärker den naturliga nageln utan att lämna kvar synligt material. Den skapar en stark och flexibel nagel genom att lägga sig mellan keratinet i nageln. Behandlingen är perfekt för de som har flisiga, spruckna eller mjuka naglar. Många inom vården väljer behandlingen eftersom att de inte får ha material på naglarna men samtidigt vill stärka sina egna naglar. Behandlingen tar ca 20-30 minuter och kan väljas som en tilläggsbehandling till exempelvis gellack eller manikyrer. 
 För att gå utbildningen måste man vara certifierad nagelterapeut och kunna grunderna inom härdplaster och gelé. Kursen är i 7-8 timmar under en dag. Antingen kan man välja att åka till salongen i Eskilstuna och gå utbildningen eller så kan man få kursen utförd av oss i sin hemstad på sin salong. 
 
 Med utbildningen får man en tilläggskurs på IBX Boost som är en geléförstärkning. Gelén går lätt att lösa upp hemma och är perfekt vid extra mjuka och trasiga naglar. Den fungerar även perfekt om man endast vill ha ett skydd på sina friska naglar också.
 
Det var Emma Wahlström från Karlsborg som var Matildas elev inom IBX den aktuella dagen.
Emma hittar du på Instagram som @nailsbyew
 
Så här glada blev Emma och Matilda när Emma blev godkänd!
 
 
Så här berättar Matilda om sig själv:
Jag började jobba på salongen när jag var 16 år. Jag började med manikyrer och gellack. Sedan gick jag utbildning som nagelterapeut. I dagsläget har jag gått fler utbildningar som nagelterapeut. Eftersom jag gick i gymnasiet, ekonomilinjen i Eskilstuna så jobbade jag med naglar på helger och kvällar. Innan jag tog studenten gick jag grundutbildning inom fransförlängning på salongen. Det är min chef Sanna som håller den utbildningen. Av en slump hittade Tina ett inlägg på Facebook om kurs inom IBX System och hon rekommenderade mig att gå kursen. Maj månad innan jag tog studenten gick jag min första IBX-utbildning i Stockholm hos Carina på Nagelakuten. Jag var den första i Eskilstuna som var certifierad inom IBX då och som det ser ut i dagsläget är jag fortfarande den enda. 
På hösten förra året kände jag att jag ville utveckla mina kunskaper inom IBX och naglar så jag skrev och frågade Royalpink i Finland om de hade lärarutbildning inom IBX. I December förra året gick jag lärarutbildning inom IBX System och har sedan dess haft 5 elever. Efterfrågan blir allt högre på både utbildningar och behandlingen. Eftersom produkten kom ut 2014 i USA och ännu senare i Sverige har informationen inte spridit sig så långt. I dagsläget är vi 2 stycken aktiva lärare inom IBX System, jag och Carina i Stockholm.
 
Matilda hittar du åxå på Instagram via @salongyourtime_matilda
 
Jag var nöjd med IBX behandlingen även om jag inte har jättesköra naglar, kan tänka mig att den är bra att göra innan annan nagelbehandling/manikyr.
 
 
Ha en bra dag och glöm inte bort att ta hand om dina naglar!