Choklad- min matpassion i livet!

Vad är din matpassion i livet?

Min är choklad! Jag ÄLSKAR choklad, i alla dess former (nästan).

Men jag gillar inte frukt och russin i choklad, jag gillar faktiskt inte frukt eller russin i godis eller mat över huvud taget. När jag gör äppelpaj (vilket inte är alltför ofta) så har jag i äpplen mest för syns skull, jag äter bara pajdegen/smuldegen sen…Men jag gillar både frukt och russin som de är.

Om det var så att jag bara fick välja ett livsmedel att leva på resten av mitt liv så skulle det vara choklad.

Finns inget godare godis!

Choklad, och främst mörk choklad med hög kakaohalt har många hälsofördelar; det kan hjälpa mot mensvärk, du blir smartare, det kan motverka rynkor, det kan hjälpa dig att tappa vikt, du presterar bättre på ett träningspass om du äter lite choklad innan passet, det är bra för ditt hjärta och vissa forskare menar att man blir gladare och på gott humör om man äter choklad då och då (källa http://www.halsafitness.se).

Nu förstår jag varför jag är så glad och oftast på gott humör; all choklad jag äter!

Varm choklad med marshmallow är som en lisa för själen nu när det är kallt och mörkt. Varför inte toppa med lite vispad grädde?

Visste du att en lisa inte bara är ett namn. Ordet betyder även lindring av smärta eller bekymmer, tröst eller lättnad. Uttrycket en lisa för själen betyder ungefär samma sak som, det kanske mer kända uttrycket, balsam för själen.

Men jag äter inte bara choklad som tröst, det finns alltid ett gott skäl till att äta choklad och så här till jul äter jag extra mycket av allt och särskilt choklad, och min favoritkombo är choklad och marsipan.

Läs gärna min väninna Gianna Troyses blogginlägg via workoutknockout om recept på en julig chokladdryck! 

 

Foton lånade med tillstånd från Pixabay.

Ha en bra dag och glöm inte äta mycket av det du gillar nu när det är jul och snart nyår!