God Jul kära läsare!

 

Jag vill önska alla mina läsare en riktigt God Jul!

Själv ÄLSKAR jag julen! Julen är så himla mysig med alla ljusstakar, levande ljus och julpynt, alla tomtar och glittrande änglar. Jag älskar julmat, julklappar, klä granen, julmusiken och julblommorna. 

Men framförallt älskar jag att vara med familjen, att vara med nära och kära. För det är väl det julen egentligen handlar om? Att ha tid för varandra, att ge både tid och julklappar.

Jag frågade mitt 8-åriga barnbarn häromdagen vad han tycker är det bästa med julen. Jag trodde nog han skulle svara ”julklapparna”, men han svarade ”att man får vara tillsammans med familjen” (så klok unge…brås på farmor…).

Nu är ju inte alla så lyckligt lottade som jag, alla har inte en familj att vara med på julen, av olika skäl. Det är faktiskt så att julen är en av de värsta tiderna på året för vissa människor. Särskilt för en del barn som har föräldrar och andra vuxna runt sig som dricker alldeles för mycket. Jag blir riktigt ledsen när jag tänker på dessa barn för de kanske till och med HATAR julen. Hatar en tid som ska vara fylld med glädje och gemenskap.

Jag har valt att inte dricka någon alkohol under julen med hänsyn till alla barn som finns  min närhet, mitt barnbarn och mina syskonbarn. För de förtjänar den bästa julen! 

För mig är detta inget svårt val, jag har själv växt upp i en familj där alkohol inte varit normen, det var ingen som drack alkohol under julen och jag vill att alla barn i min närhet ska ha samma positiva känsla inför julen som jag har.

 

Ha en bra dag och en riktigt God och vit Jul!