Jag var storrökare i många år

Jag började röka när jag var typ 13-14 år (som så många andra i den åldern) och rökte sedan tills jag var 39 år.

Jag var verkligen storrökare och rökte typ 15-20 cigaretter om dagen.

Jag gjorde några halvhjärtade försök att sluta röka vid några tillfällen men trillade alltid tillbaka. Det är verkligen svårt att sluta röka!

Inte förrän jag vid 39 års ålder började på en ny arbetsplats lyckades jag sluta.

Det var faktiskt en bra och lämplig tidpunkt att sluta. Jag tänkte så här; nu ska jag börja på en helt ny arbetsplats med människor som inte känner mig (inte vet att jag röker) och då har jag chansen att framstå som en icke-rökare.

För jag ville verkligen framstå som en icke-rökare. Dessutom skulle det verka märkligt om jag vid 39 års ålder helt plötsligt började röka. Det var det som sporrade mig och faktiskt gjorde att jag på riktigt slutade röka. Jag tog chansen att framstå som en icke-rökare och mina arbetskamrater har alltid sett mig som en icke-rökare även om vissa av dem nu vet att jag var rökare innan.

Jag tror att det är ett bra sätt att bryta en dålig vana, att börja med en ny vana i samband med en större förändring i livet, i alla fall funkade det för mig.

Jag körde med både nikotinplåster, sugtabletter och nikotintuggummin under flera år, sen trappade jag ner på dem och bytte till vanliga tuggummin.

Nu är jag typ beroende av vanliga tuggummin och måste tugga varje dag, men hellre det än vara beroende av cigaretter.

Vad funkar för dig? Har du några tips på hur man kan lyckas att bryta negativa vanor?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att det är du som bestämmer över ditt liv!