Randig klänning på Retuna

Alla fotografier från detta inlägg är fotade i ReTunas återbruksgalleria i Eskilstuna.

”På ReTuna Återbruksgalleria hittar du framtidens shopping. Här är allt som säljs återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat. Det är cirkulär ekonomi på riktigt.

På ReTuna tar vi vara på saker som behöver nya hem, för du vet väl att ditt skräp är någon annans skatt? Invånarna i Eskilstuna lämnar in sina gamla prylar, som de annars skulle ha slängt, till returen. Där tas de emot och fördelas till de 14 olika återbrukande butikerna som verkar i gallerian. Genom renovering, reparation och kreativt återbruk får de använda saker nytt liv och kan säljas vidare. Vi kallar det återbruk – ett klimatsmart sätt att bedriva handel.

Det händer mycket på ReTuna. Här anordnas events som till exempel klädbytardagar och leksaksbytardagar. Här sker workshops, biovisningar, föreläsningar, festivaler, temadagar – allt med fokus på hållbarhet. Förutom butikerna i gallerian finns här självklart ett KRAV-märkt Café, och Eskilstuna Folkhögskola driver sin ettåriga miljöutbildning ”Recycle Design – Återbruk” i ReTunas lokaler. De håller med jämna mellanrum mycket sevärda utställningar.

ReTuna är en plats där kreativiteten sprudlar och innovativa idéer får gro. Här finns kämparglöd och en intensiv strävan efter en hållbar värld – för i slutändan är det det allt handlar om. Tillsammans gör vi faktiskt skillnad.

Ett besök i världens första Återbruksgalleria är något som du inte vill missa. Och kom ihåg, hållbarhet handlar inte om att hålla tillbaka och leva mindre – utan om att åstadkomma mer med de resurser vi redan har.

Källa: retuna.se

Ni förstår vilken fantastisk och viktig plats Retuna är!

Här ses jag i en randig klänning från Esprit.

Till klänningen kör jag mina mörkröda skor från Ariane, som bl.a går att köpa hos Footway.

Fotograf: Ann-Margret Johansson-Pettersson

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att återvinna det du kan!