Svårt att hålla tätt? Det finns hjälp!

Nu är vi i halvtid på inkontinent rehabkursen som jag skrev om i inlägget ”Hjälp, jag kissar på mig!” från den 6/8-17.

Kursen pågår under totalt 12 veckor med 6 fysiska träffar och hitintills har vi haft 3 träffar.

Kursen hålls på Munktell, träning och hälsa i Munktellstaden i Eskilstuna.

Här ser ni snygga Gianna Troyse, vår kursledare från Corestyrka.

Gianna inledde första träffen med en teoretisk genomgång om problematiken med att så många kvinnor har svårt att hålla tätt, av olika skäl.

Därutöver har vi haft genomgång av en mängd olika övningar som ökar muskulaturen och rörligheten i bäckenbotten, övningar som vi haft i ”hemläxa” att göra varje dag.

Det handlar både om ”knipövningar”, att andas rätt, att hitta rätt hållning och stretch.

För min del har kursen hjälpt mig en hel del redan.

Jag känner att jag får ”kontakt” med mina muskler i bäckenbotten och sist jag testade dubbelhopp så hoppade jag 5 stycken, målet är ju 25 stycken som jag skrev i inlägget från den 6/8.

Min väninna Ann Gustafsson går också på kursen och så här berättar Ann:

”Nu när vi har gått några veckor så tycker jag att jag börjar komma in i andningen och det har nog varit svårast för mig.

Jag har kommit underfund med att jag har andats på fel sätt hela mitt liv, något som jag inte överhuvud har reflekterat över tidigare. Jag har nog inte haft en medveten andning på det här sättet tidigare.

Min största utmaning är att hålla andningen och knipet genom en hel övning, det är svårt.  Jag känner tydligt nu när jag tappar knipet och andningen i en övning och det tycker jag är positivt.

När vi har genomgång med Gianna så är det många olika övningar som vi får prova på och det är väldigt bra att övningarna finns på video, det är till stor hjälp.

Så här långt är jag jättenöjd med kursen och se fram emot att få lära mig mer och testa på ännu flera övningar. Och det gäller att öva, öva…”

 

Ann och jag fortsätter att öva och senare i höst får du även träffa Ann som är en av mina vackra väninnor så håll utkik på bloggen.

 

Fotograf: Anna Bergfors Fall

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att investera i dig själv!