Rutigt och blommigt med ankelstrumpor i klackskorna-senaste modet

Jag är ingen trendsättare på något sätt, jag är nog snarare lite ”efter” när det gäller det senaste modet.

Det tar liksom lite tid för mig att ”vänja” mig vid nya trender och stilar.

Det här med att kombinera ankellånga strumpor med klackskor är en sån trend som tagit tid för mig att anamma och det beror helt enkelt på att jag inte tyckt att det varit snyggt.  

Även trenden att hejvilt blanda olika mönster har tagit tid att vänja sig vid.

Här ses jag med en skotsrutig kjol som jag haft sedan jag var 25 år (!) och som legat i en kasse på vinden. Jag har aldrig kunnat kasta den för jag älskade den på 90-talet.

Jag minns att jag hade en sammetsaktig t-shirt och höga brun/röda stövlar med klack till den.

När jag förstod att det var moderiktigt att kombinera olika mönster, exempelvis rutigt och blommigt så kom jag på att jag hade sparat den gamla kjolen.

Här kombinerar jag den rutiga kjolen med en brunblommig bomberjacka från ICHI.

Till detta har jag ankellånga ljusa strumpor till mina svarta klackskor. Även det en trend som tog sin tid att vänja sig vid…

Denna outfit funkar både med och utan jacka.

Den orangea blusen är från H & M.

Här ses de ankellånga ganska tunna benvita strumporna som jag köpt på H & M och som jag har till ett par svarta klackskor från Din sko.

Denna outfit kan enkelt göras lite ”sportigare” med mina svart/vita sneakers från Poelman som jag köpt på Bergqvist skor, som matchas med svarta ankellånga nätstrumpor från Gina Tricot.

Passar både med och utan jacka.

Jag tycker att det är en ganska cool look men jag skulle inte ha den på jobbet dels för att jag tycker att kjolen är lite för kort och dels för att jag inte är så modig klädmässigt i jobbsammanhang, vill inte sticka ut för mycket…

 

Fotografer: Ann-Margret Johansson-Pettersson och Kjell Pettersson

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att gå utanför boxen då och då!