Mina tänder bländar folk! Om tandblekning

Min stora lillebror Johan bor sen 8 år tillbaka i Detroit i USA. Det innebär att jag besökt honom och hans familj där vid några tillfällen.

En sak som verkar vanligt bland amerikanare är att de har väldigt vita tänder.

Jag blev själv sugen på att bleka min tänder, som för övrigt var ”normalvita/gula”, och tog kontakt med min tandläkare Dean Cesnaj.

Först gjordes en avgjutning av mina tänder som de sedan gjorde en slags bettskena av i mjuk plast, en för övre tandraden och en för den nedre raden. Därefter köpte jag ett slags medel som såg ut som en genomskinlig mjuk gelé som jag använde varje natt i två veckors tid. Jag sov alltså med den geléfyllda skenan (men inte särskilt bra för det isade i tänderna vissa nätter).

Efter den processen upprepar jag behandlingen var annan eller var tredje månad men då bara vid två nätter. Även om det är en lite besvärlig behandling som kostar en slant så är jag mycket nöjd med resultatet av denna tandblekning.

Det är inte så att mina tänder nu är kritvita och bländar folk jag möter men de ser vitare och fräschare ut.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du är viktig!