Börja skriva och tryck
Enter för att söka

Hjälp, jag kissar på mig!

Har du också svårt att ”hålla tätt”?

Eftersom jag tränar ganska mycket och det ofta är övningar med hopp så är det många övningarna  jag har jättesvårt för!

Hoppa hopprep, göra höga knän eller hoppa i studsmatta.

Jag kissar på mig. Inte bara att det känns som om jag ska kissa på mig, jag kissar på mig.

Det är inte kul. Jag undviker många övningar på grund av detta och det känns trist.

Jag har haft det här problemet typ hela mitt vuxna liv, det började efter det att jag fick barn och det var 1988, så det är länge sen.

 

Men en sak som är ännu tristare är att denna fråga är så tabubelagd, det är så pinsamt att prata om detta, tycker jag.

Det borde ju inte vara något att skämmas över för jag tror att det är fler än jag som har detta problem, och det går att få hjälp att komma tillrätta med problematiken.

Det finns till exempel en massa övningar som man kan göra för att stärka musklerna i bäckenbotten (klicka på den här länken för övningar), eller gör som jag; gå en kurs om det finns i din stad!

Själv ska jag gå på Inkontinens Rehab hos Corestyrka här i Eskilstuna under hösten. Vi ska träffas vid sex tillfällen och få tips på hur man stärker bäckenbotten och core. Kursen börjar den 16 augusti.

Läs om utlottning av plats till kursen nedan samt riktigt schysst rabatt på onlinekurser.

 

Det är min väninna Gianna Troyse som håller i kursen och här får du träffa henne och höra henne berätta mer om kursen och denna problematik:

 

Vill du också gå kursen? Den finns både som kurs med fysiska träffar och online.

Jag har fått en plats av Gianna att lotta ut till kursen som börjar den 16 augusti kl.18.30, till en av er läsare.

Vill du vara med i denna utlottning?

Skriv en motivering i kommentarerna nedan till detta inlägg till varför just du ska vinna denna plats.

Gilla sedan Corestyrka på Facebook så är du med i utlottningen. ( värde 2900 kr).

Utlottningen avslutas 13 augusti.

 

Jag har även fixat rabatt på onlinekurserna till er som hellre vill gå en onlinekurs. Uppge koden ANNA25 via mail till info@corestyrka.se, så får du 25 % rabatt på onlinekurs (ordinarie pris 1900 kr). Rabatten gäller fram till 30 september i år.

Mer information om kurserna finns på www.corestyrka.se

 

Jag ser verkligen fram emot kursen och mitt mål är att kunna göra minst 25 dubbelhopp med hopprep utan att kissa på mig när jag är klar!

Är jag ensam om detta problem? Känner du igen dig? Har du tips på bra övningar?

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att ta hand om dig och investera i dig själv!

 

8 svar till Hjälp, jag kissar på mig!
 1. Det började som för många andra efter min sista förlossning. Jag är en relativt aktiv person och gillar att träna. På senare år har jag dock fått inskränka min träning pga läckage. Sökte hjälp på vårdcentralen, men läkaren skulle ha mig till att föra dagbok i veckor o väga blöjor, det kändes så förnedrande att jag inte gick vidare. Jag skulle så gärna vilja komma tillbaka till att kunna springa och göra ett pass med hopp! Fick en gnista hopp när jag läste om denna kurs. Tänk om jag oxå skulle kunna bli en av dom som kan göra ett pass med 25 dubbelhopp!

  1. Tack för att du delar din berättelse Magdalena! Glöm inte att gilla Corestyrkas facebooksida så deltar du i utlottningen! Det finns bra/vettig hjälp att få och vi SKA göra minst 25 dubbelhopp framöver😄

 2. Innan jag fick barn hade jag jättebra kontroll på mina bäckenbottenmuskler. Nu tar jag med extrabyxor till jobbet eller om jag ska träffa någon jag vet att jag skrattar mycket med. Om jag nyser eller hostar hinner jag tänka ”Åh nej, åh nej, åh nej!” innan ”olyckan” är skedd. Jag är lärare och kan inte gå ifrån min klass hur som helst, och att hela tiden behöva hålla sig beredd är inte direkt avkopplande.
  Detta är en av de saker som gör att jag undviker att börja träna fast jag vet att jag skulle behöva det.
  Jag önskar att jag kunde bära hem tunga matkassar själv. Eller skratta tillsammans med min klass. Eller själv kunna bära in mitt barn när hon somnat i bilen utan att behöva byta byxor efteråt.

  1. Tack för att du delar din berättelse Lisa! Det är inte alla som har modet, men det finns hjälp. Glöm inte att gilla Corestyrkas facebooksida så deltar du i utlottningen av en plats👍

 3. Viktigt inlägg där kanske tabut på inkontinens försvinner så småningom. 💕Vore skönt att få hjälp till bättre bäckenbotten. Den är alldeles för svag på mig efter mina tre barn och min övervikt gör säkert inte saken bättre.

  1. Hej Susanne! Det finns hjälp för oss med denna problematik. Tack för att du delar din berättelse och glöm inte att gilla Corestyrkas facebook om du vill delta i utlottningen av en plats till kursen. Anna

 4. Woow.. finns det en kurs särskilt för det 👏👏 jag blev så glad att du tar upp detta ämne, är 44 år och har fött 2 barn och jag känner mig ensammast i världen med mina problem. (Fast jag vet att jag inte är det). Har precis som du skitsvårt med ex hoppövningar, studsmatta går inte alls. Och det blir bara värre och värre. Nysningar (står med benen i kors) skratt, hostningar.. you name it 😢. Ligger och kniper när vi har sex, både för min egen och för min mans skull (ska det va så?). Har en vän som har opererat sig för urininkontinens, jag har själv funderat på det, men går det att få ordning på genom träning så hellre det. Absolut värt att prova 😀 så…nu har jag blottat mig och det känns skönt 👍 mvh Camilla

  1. Hej Camilla. Så modigt att dela din berättelse och vad skönt att veta att vi är inte ensamma om detta och att det finns hjälp att få. Glöm inte att gilla Corestyrkas facebooksida om du vill delta i utlottningen!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: