Vackra väninnor från MMA Fitness

Denna vecka får du träffa några av mina vackra väninnor från MMA Fitness!

Det som är så roligt med oss fyra är att vi delar inte bara ett träningsintresse, vi har även barnbarn, alla fyra, och vi tränar på MMA Fitness.

Tuija Yli-Rajala

Jag heter Tuija och är 49 år. Jag har ett barnbarn.

Jag vill beskriva mig som en stark och målmedveten kvinna. Jag ger aldrig upp på mig själv eller andra.

Det jag har på mig idag är svarta träningstights från Gavelo som jag skickat efter, jag tycker de har snygga detaljer på rumpan som gjorde att jag köpte dem.

De använder jag främst för att de är bekväma, prisvänliga samt att svetten inte syns i svart (haha).

Min topp är från Nike, jag gillar Nikes produkter då de är prisvärda med hög kvalitet. Kläderna från Nike har bra passform och sitter där de ska (de fladdrar inte runt).

Skorna är också från Nike, inköpta i USA. Viktigast när jag väljer skor är att de är bekväma och har bra dämpning, och sen skadar det så klart inte om de är snygga.

Jag började med Karate i januari 1999 då jag efter att mina barns pappa gått bort kände mig trasig i själen (bra beskrivning som jag lånat från en träningskompis).

December 2008, en månad innan jag blev mormor, tog jag svart bälte i karate.

För 3.5 år sedan var jag och provtränade på MMA Fitness/Nova MMA och fastnade direkt och slutade i samband med det på karaten efter 15 år. Jag tränar ca 5 pass/vecka och då kör jag främst fitness och crossfit, men det blir även en del boxning.

Jag tränar för att det är roligt, både med träningen och gemenskapen i klubben. Jag tycker också om att utmana mig själv, och det får man verkligen göra på NovaMMA/MMAfitness.

Mitt mål med min träning är att bevisa för mig själv och för andra att ålder är bara en siffra och man är aldrig för gammal för något.

Mitt bästa må-bra-tips är: balans! Lika viktigt som det är att äta bra och röra på sig, är det att kunna unna sig en pizza och öl någon gång ibland.

Gör det DU vill och skit i vad andra tycker, det viktigaste är vad du tycker om dig själv då du ska stå ut med dig själv hela livet!

 

Lena Bird

Jag heter Lena Bird är född 1965 och är snart 52 år, har två barn, två barnbarn och ytterligare ett barnbarn på väg.
 
Jag började träna på MMA fitness/ Nova MMA/ CrossFit Eskilstuna för ca 3 år sedan då min dotter lurade ner mig på klubben och efter det kan jag inte tänka mig någon annan träning än MMA fitness. 
 
Mitt mål är att träna MMA fitness 3 ggr i veckan, men den senaste tiden har jag varit skadad så jag har inte kunnat träna så mycket.
 
Jag hoppas komma igång snart igen, för jag har aldrig mått så bra i kropp och själ som när jag tränar MMA fitness.
 
Innan jag började träna här var jag en periodare när det gäller träning och kunde inte hitta något som var tillräckligt roligt och gav mig motivation, men MMA fitness är allsidig och utmanande och det är en underbar gemenskap på klubben som jag inte har upplevt på något annat ställe.

Mina tights och min topp är från Under Armour och mina skor från Asics

Ett må-bra-tips: Utmana dig, du klarar mer än du tror och du mår underbart efteråt.
 
Ett litet vardagstips är att sluta åka hiss och ta trapporna i stället 😊

 

Marie Svensson

Jag heter Marie Svensson och är 43 år.  Jag har tre döttrar och blev för 1,5 år sedan mormor till Saga. En häftig känsla! Jag är en glad och positiv person som försöker att inte se hinder i min tillvaro, vare sig privat eller i mitt yrkesliv. Jag är kommunalråd (S) i Eskilstuna och ansvarar för arbetsmarknads och vuxenutbildningsfrågor. Min yrkesbakgrund har jag inom äldreomsorgen som undersköterska.

På bilderna har jag på mig ett par träningstights SOC från Stadium. Bra passform och sköna att träna i. Träningströjan kommer från H&M. På fötterna har jag Asics-skor. Jag kör med det märket både inomhus och utomhus. Ger bra stabilitet och bra dämpning. Boxningshandskar från Fight Gear, 14 oz.

För mig har träningen alltid varit viktig. För att må bra helt enkelt. Jag har många gånger reflekterat över mina personliga egenskaper kopplat till min träning. Jag är stark, uthållig och envis.

Jag hoppar aldrig över ett träningspass som jag planerat och jag låter inte en dålig dag påverka min träning. Det kan snarare bli tvärtom att om jag har haft en tuff dag eller är nedstämd så springer jag en mil till.

Det ger tid för reflektion och för mig är det viktigt.
När jag var yngre så var träningen fokuserad på det yttre och att hålla mig i trim. Numera tränar jag för ett mentalt välbefinnande och för att ligga på en bra konditionsnivå. 

Jag tränar löpning, styrketräning och pass på MMA- klubben. Det är en allsidig träning som stärker hela mig som person, både fysiskt och mentalt.

Min kondition blir bättre, jag blir uthålligare och fysiskt starkare. Jag tränar i någon form veckans alla dagar, ibland lägger jag in en vilodag men då går jag istället en må-bra promenad.

Styrketräning har jag börjat med det senaste året och det är en ny träningsform för mig. Jag märker att fokus och kontinuitet ger resultat och jag ökar vikterna vartefter.

 Att träna allsidigt och att utmana mig själv, det är min grej. Jag vet att MMA-klubben har hjälpt mig att hitta rätt med min träning. 

Känslan är helt obeskrivlig efter ett pass på klubben. Att tillsammans med andra känna svett, glädje och gemenskap där jag fullständigt tar slut på mig själv.

Hela tiden med vetskapen om att på nästa pass så kan jag pressa mig lite mer, utmana mig själv och prestera lite bättre. Det är en grym känsla! Då är jag på topp!

Mitt må-bra-tips är att fånga dagen med saker som ger dig energi samtidigt som du njuter av att vila. Kroppen behöver återhämtning.

Passa också på att ge någon en kram.

 

 

Anna Bergfors Fall

Anna heter ju jag som har bloggen Fashionforfiftyish, och jag är 48 år och har ett barnbarn som jag delar med Tuija! Det betyder att jag är farmor och Tuija mormor till samma barnbarn.

Vi har mycket gemensamt Tuija och jag och det är verkligen roligt.

Som jag skrev i mitt inlägg förra veckan (24/7) så tränar jag på MMA Fitness sedan 2013 och är numera instruktör på klubben.

Jag har på mig svart linne från Nike, blommiga/mönstrade tights från SOC, Stadium, och svarta träningsskor från Nike.

Mitt må-bra-tips till er läsare är att se träningen som en del i en hälsosam livsstil. Det ”räcker” inte med att träna om du inte är snäll mot dig själv och tar hand om dig även på andra plan.

Sov mycket, ät sunt och varierat, stressa inte ihjäl dig och ha kul i livet.

 

(Fotograf gruppbilder: Shillan Rosita Sofipour)

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att ta hand om dig!

 

Fortsätt gärna läsa min blogg och håll utkik efter att träffa fler av mina vackra väninnor…